Det började med ett troll…

Jag har alltid tyckt om att skriva. I nioårsåldern skrev jag min första bok. ”Trollet som hade pricksjukan”. Omvandlade den sen till en teaterpjäs och tvingade några stackars klasskamrater inta birollerna, medan jag själv självklart hade huvudrollen som det troll som insjuknade och senare tillfrisknade. Allt detta inför en publik av hela klassens föräldrar. Sen följde några fler berättelser och serier.

Jag älskade ”Berättarboken” och senare under skoltiden var det uppsatsskrivande som var det bästa. På högskolan fick jag förlusta mig i examensarbete i form av litteraturstudier vilket var toppen.

Några år utan skrivande följde men nu när barnen är stora och tiden finns på ett annat sätt så är det jättekul att på nytt sätta sig in i konsten att skriva.

Jag har gått en skrivarkurs och ska gå en fortsättning på den i höst. Mitt mål är att kombinera resa och skrivande. Min man delar varken skriv-eller resintresset så min plan är att åka på resor själv. Resa, uppleva, skriva, läsa och utveckla mitt mat- och vinintresse.

Matlagning som är ett annat stort intresse och som jag vill fördjupa och jag vill gärna kombinera allt detta på mina kommande resor och på hemmaplan.

Här på bloggen kommer jag skriva om detta.

Det som är planerat framöver ”so far” är ”Feelgoodfestivalen” i Mariefred. Med skrivarskola, bokcirkel och föreläsningar. Sen en vecka i Krakow med yngsta dottern som vad jag hoppas rymmer lite matupplevelser och tillfällen till miljöer att samla på mig till framtida miljöbeskrivningar.

I höst åker jag ensam till ”Goodfoodfestivalen” i Dubrovnik. Sex dagar av matupplevelser och miljöupplevelser som jag hoppas ska kunna inspirera mig i mitt skrivande. Sex dagar av mycket tid för skrivande. Jag ser redan framför mig hur jag sitter på någon servering med något gott, blickar ut över medelhavet och skriver. Ljuva tanke. Längtar redan.

På senhösten det blir det Författarkurs 2 hos Jorun Modén. Var otroligt nöjd med del ett så jag satsar på 2:an också.

Här och nu har jag en stor trave böcker jag vill läsa. Köpt de jag gärna vill läsa och dessutom samlat på mig en hel del efter att ha gått på olika bokevent. Tur att det är semester snart. I dag har jag suttit ute under den klarblå himmel här på landet och skrivit, läst och tänkt.

Som sagt, det kommer bli lite blandat här på bloggen med fokus på dessa ämnen.

Hoppas ni vill hänga med!

/Therese

4 reaktioner till “Det började med ett troll…

  1. Det vill vi gärna. Lägg till hästar så har du mina stora intressen också. Min blogg fokuserar lite lite på att få bort det dåliga ryktet hos brittisk mat.

    Gilla

Lämna en kommentar