Tänk att så lite kan göra en så lycklig…

Idag kom ny info om ”Feelgoodfestivalen”. Den blev uppskjuten i somras och nu kom nytt datum, en lördag i Augusti 2021. Denna gång i Vaxholm, på Kastellet, i stället för Mariefred. Alltså bara ca 20 min hemifrån. Men jag bokade ändå in mig på Hotellet från fredag till söndag. Tänker ta mig en mysig skrivarhelg bara för mig själv och på lördagen tanka massor av inspiration på festivalen. Ingen vet ju hur det ser ut med covid-19 då, men det känns ändå underbart att ha en miniresa att se fram emot. Älskar ju att bo på hotell, resa ensam och som krydda på moset blir det feelgoodfestival. Hoppas, hoppas, hoppas det blir av. Fick sån energi bara av att kunna boka in det i kalendern. Underbart!

Denna helg är vi på landet. Maken, yngsta dottern och jag. Så härligt med miljöombyte. De har jobbat respektive haft skola på distans medan jag har satt upp adventsbelysningen, fixat lunch mm. Vi har också preppat ett skrivbord så det är redo att målas i morgon. Amalias projekt.

Min plan denna helg är att skriva, läsa och sippa glögg och bara njuta.

Vi har katterna med oss. I natt gjorde de inbrott i skafferiet. Det trots att jag ställt för en stol. De hade fått ut torrfoderpåsen, bitit hål i den och kalasat. Tyckte det var konstigt att ingen jamade efter mat i morse. Jäkla kattskrällen! Låg som mätta degklumpar hela dagen. Ena katten går på allergiutredning och äter ett foder som kostar 1630:- för 18 burkar (en burk räcker till tre måltider!!!) och får absolut inte äta något annat för att vi ska kunna utreda. Grrrrrrrr!!! Lite lätt arg efter natten break-in!

Ok, jag är arg på er. Men älskar er ändå!

Närmast ska jag laga middag. Det blir oxfilé och potatisgratäng. Gött. Älskar det. Har tagit hit några fina tallrikar jag inte brukar använda hemma så de ska jag duka med i kväll. Och tända ljus. Nästa gång jag åker hit ska jag ta med vårt bröllopsporslin. Det använder vi aldrig hemma men det är vitt och blått och passar perfekt här. Så jag har gjort plats för det i skåpen.

På bilden nedan har jag, tidigare i veckan, dukat med mina fina kottar jag köpt på Granit där Alma jobbar på helgerna. Tycker de är underbara. Doftar lite gör de också.

Är ni klara med julklapparna? Jag har några små saker som ska trilla in via Postnord kvar, annars är jag klar. Så skönt. Kan bara njuta hela vägen fram till jul. Jag har inte behövt springa på affärer och riskera livet utan beställt 98% av julklapparna på nätet. Gjorde det tidigt eftersom jag inte litar på att saker levereras i tid närmare jul. Jag har dock julstrumpepaketen kvar.

De här fick Agnes av mig i första paketet i kalendern. Kattsäkra ljuslyktor 🙂 #Granit

Gör ni paketkalendrar? Jag gjorde det när barnen var små. De fick var tredje paket, samt alla tre fick på lucia och julafton. Numer får de bara varsitt paket, varje advent sen några år tillbaka.

Önskar er alla en skön helg och hoppas ni håller er friska!

Fick den här tomten av min svärfar. Han hade nog ingen aning om att jag älskar att läsa. På den tiden hade jag fullt upp med småbarn. Han anade inte hur rätt han träffade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s