Ett par skrivveckor…

Nu har jag semester igen. Hur härligt är inte det? Med undantag av lite inbokade besök hos veterinär, frissan och massage så har jag tänkt att ägna mig åt skrivande i två veckor.

Jag ska snart börja omskrivningen av mitt första manus och under tiden jag väntar på det roar jag mig med ”Palle och Mona” och deras husvagnssemester. Det går inte helt bra för dem och som nyblivna pensionärer är det lite krisigt i livet och i äktenskapet. Men det är en feelgood och den kommer såklart lämna läsaren med en feelgoodig känsla i magen.

Min första semester började vid midsommar. Då var vi på landet och Agnes och hennes David kom upp en vecka. God mat, fiske och lite utflykter. Bl a till Norberg. Promenad och lunch på ”Elsa Andersons”. Självklart var jag tvungen att äta en Budapestbakelse till efterrätt. En given favorit som också har sin plats i mitt fösta manus.

När de åkt hem var jag, maken och Amalia kvar ett par veckor. Förutom att bara hänga på landstället så blev det bl a golf på Ludvikas nya minigolfbana. Och sen våfflor på Våffelbruket.

En dag var vi också in till Ludvika för att Amalia skulle färga slingor och under tiden shoppade jag lite och sen satt jag och läste på ett café. Det tar ju ca tre timmar att slinga och klippa och hennes tjocka hår tog ännu lite längre.

Läser ni mycket under ledighet? Jag försöker läsa så mycket som möjligt. Hinner aldrig alla böcker jag har med mig. Har alltid med mig många för jag vet inte vilka jag känner för att läsa just då. Vill ha valmöjlighet så jag packar med mig en rejäl trave. En Mari Jungstedt har dock alltid sin givna plats på semestern.

Den 8/7 ringde Agnes på facetime och visade upp sin hand. Hon och David hade förlovat sig den 7/7 ❤

Efter tre veckors semester var det dags att jobba igen. Tack och lov slipper vi nu visir. Det räcker med munskydd, men det ska fortfarande vara på hela tiden utom när vi äter.

Det har varit fint hittills i sommar och på kvällarna efter jobbet har jag kunnat sitta ute och läsa eller skriva i min lilla hörna under tak. Och på lediga dagar ute under parasollet. Så mysigt.

Det är mysigt och fint på landet, men jag älskar vår terrass hemma. Just idag regnar det och jag sitter inne och skriver. Men då i soffan innanför fönstret och jag ser ut över terrassen. Den är till och med mysig regnvåt och det känns nästan som om man sitter ute.

Började läsa en deckare av Kristina Ohlsson. Jag gillar hennes bok ”Skrivboken” som handlar om hur hon skriver sina böcker. Så jag tyckte det skulle vara spännande att också läsa en ”vanlig” bok av henne. Jättebra så här långt, men jag har bara läst ca femtio sidor än.

Annars har jag nyss läst Annika Estassys nya, den tredje i Månebyserien och Birgitta Gunnarsons senaste. Jag tyckte mycket om bägge två.

I torsdags fick Amalia äntligen sitt vaccin. Eftersom hon fyllt 18 år i veckan och nu kunde boka tid.

I går var vi hemma hos Agnes och David och kollade på damernas fotbollsfinal. Maken är på landet så han var med via datorn. Fick kela lite med deras ena katt, Iris. Den andra gömde sig så fort vi kom.

På kvällen var det bara jag och Amalia hemma. Vi beställde middag på Foodora och tog det lugnt. Jag hängde med ”Palle och Mona” i husvagnen 😉 och hon pysslade med sitt. Jag hoppas kunna fortsätta med mitt första manus snart och få det helt klart. Någonstans där framme skymtar möjligheten att få det så klart att det kan skickas till förlag. Men än är det en hel del jobb kvar. Heja mig, kämpa på. Det är så roligt!

Ha en fortsatt fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s